Vågner du tit op med hovedpine eller spændinger i tyggemusklerne eller kæbeleddet? eller har du pludselig nedsat gabeevne?

I så fald kan det skyldes, at du skærer eller presser tænder om natten (og dagen), at dit bid ikke er optimalt eller at du har en kæbeledslidelse. Tænderskæren og tandpres forekommer ofte i stressede perioder.

At skære tænder kaldes Bruksisme og udover at forårsage overbelastning af tyggemuskler (myoser) og kæbeled med hovedpine og spændinger til følge, kan bruksisme også forårsage kæbeledslyde, kæbeledssmerter, ørepine samt slid på tænderne.

Kæbeledsproblemer kan også skyldes lede- eller slidgigt i kæbeleddet, kæbeledsdiscusforskydning samt medføre nedsat gabeevne.

Tyggmuskel- og kæbeledsproblemer herunder bruxisme  kan afhjælpes med en hård refleksfrigørende (RFS) bideskinne. Bideskinnen er fremstilles af hård plast (acryl), er hesteskoformet og sidder oftest på overkæbetænderne. Den anvendes om natten og i enkelte tilfælde også i dagtimerne. I svære tilfælde af kæbeledsproblemer kan suppleres med smertelindrende medicin og kæbeleds(gabe)øvelser.

En bideskinne fungerer ved at “nulstille” kæbeleddet, så dine muskler slapper af. Skinnen skaber plads mellem over- og underkæben, mindsker sammenbidning af tænderne og tager en del af trygget fra biddet. På denne måde forhindres man i at bide tænderne hårdt sammen eller skære tænder, musklerne i kæben aflastes og stabiliteten i sammenbidet øges.
Bideskinnen forebygger også slid af tænderne.

Hos Tandlægerne Nørrebrogade tilbyder vi fremstilling af RFS bideskinne og om nødvendigt bidtilpasning vha. T-scan.

T-scan er et system hvormed man kan analysere bidet. Med T-scan kan man meget nøjagtigt måle hvilke tænder, der bides for hård på og indstille bidet derefter.

Fremstilling af bideskinne tager to til tre besøg. Første gang tages aftryk til skinnen. Gangen efter tilpasses og udlevers skinnen. Efterfølgende kan der være behov for yderliger tilpasning og kontrol afh. af indikationen for skinnen (bruxisme, nedsat gabeevne etc)

Kontakt os hvis du har yderligere spørgsmål til bideskinne og hvordan en bideskinne kan hjælpe.